Het is heel de week al een mooi aanblik; rallyteams die fanatisme en plezier hand in hand laten gaan. De rallytrucksmannetjes konden het met eigen ogen aanschouwen. Een bivak vol rallyverslaafde mafketels die alles geven voor het off-road leven. De euforie, de droefenis en alles er tussenin. Gebalde emoties die tot ontlading komen zodra de finishboog gepasseerd is. Het hele spel is meer dan wat er tussen start en finish gebeurd. Het is een dag en nacht gebeuren in een decor van oneindigheid van zand, rotsen met af en toe een boompje. 

In die familie van rally fanaten halen we even het team van Ex Dakar naar voren. Eimbert Timmermans is het boegbeeld, maar weet als geen ander dat het om teamwork gaat. 

Hierbij daarom een ode aan alle teamleden van het Ex Dakar team: 

Naast Eimbert timmermans zijn dat Koen Hendriks, Marcel Blankenstein, monteurs, Stan vd Meerakker,  Hannes en Lambert Bouwdewijns, Ans Timmermans, Paul Verheyden, Bjorn Burgelman, Kurt Keysers, en monteur Kevin vd Zeyp. 

Met de twee door Eimbert gebouwde DAF rallytrucks werd de Morocco Desert Challenge succesvol verreden. In een extreem warme editie waarin alles zat, zijn weer veel nieuwe verhalen gemaakt en hopelijk volgen nog vele. Einde ode, op naar morgen, op naar meer.