Na de desastreus verlopen Dakar rally afgelopen januari, hoopte Vick Versteijnen naast diesel vooral zelfvertrouwen te tanken in de Morocco Desert Challenge. Op papier leek het een strijd te worden met vriend en Dakar winnaar Janus van Kasteren jr., maar die viel halverwege de rally uit. Als enige overgebleven favoriet lag de druk op de schouders van team Versteijnen Truck Racing. Met de ijzersterke Iveco Powerstar en een geweldig gemotiveerd eigen team maakten de mannen in de rallytruck met startnummer 508 de verwachtingen helemaal waar. De overwinning in de Morocco Desert Challenge zal een mooie boost geven richting de toekomst. Of die toekomst bij de volgende Dakar rally ligt is nog niet bekend. Eerst zal van dit succes genoten worden.

Achter Versteijnen werd het team van Gregoor Racing, met Igor Bouwens als coureur, tweede in de Iveco T-Way. Derde werd de Hongaar Fazekas die met zijn rode Scania tot aan de laatste etappe een kwartier voorsprong verdedigde ten opzichte van Aad van Velsen. Drie verschillende teams en nationaliteiten dus op het podium in Merzouga.
Deze MAN KAT beauty’s behoren tot de bezemwagens van de organisatie. Ze voeren gestrande voertuigen af.
Voor de immer constant rijdende Van Velsen is het een uitstekende prestatie. Helaas moest er een kleine reparatie plaatsvinden halverwege de laatste etappe, waardoor de derde positie definitief uit het zicht verdween.
Wat kunnen we nog zeggen over het debuut van Anja van Loon? Het hele traject richting Dakar 2024 is goed uitgezet en het debuut met de truck is een succesvolle stap gebleken richting dat ultieme doel: Als eerste Nederlandse vrouw de Dakar rijden met een truck. Het verhaal is qua marketing natuurlijk geweldig, maar alle ogen weten zich daardoor ook gericht op Van Loon. Voorafgaand aan de rally kon Anja vertrouwen tanken gedurende een aantal dagen testen in de Marokkaanse duinen. Dat vertrouwen werd omgezet in prachtige prestaties in de Morocco Desert Challenge. Door gezondheidsproblemen bij monteur Suzanne Peek (oververhitting) moest een topklassering uit het hoofd worden gezet en een bijna dagzege werd om zeep geholpen door een kanteling in de duinen. Zo ging niet alles van een leien dakje, maar werd er daardoor enorm veel geleerd. Een uiteindelijke vijfde plek in het eindklassement is meer dan verdienstelijk.
Het RAL 6005 rallyteam werd tiende en dat is een pracht resultaat voor het team rond Maarten Steenbekkers. Omdat hij nog nooit in de duinen had gereden, werd Jan van der Vaet als navigator meegenomen. De ervaren Belg bracht de ontbrekende ervaring mee en dat heeft goede vruchten afgeworpen.
Janus van Kasteren jr. viel helaas halverwege de rally uit, maar vermaakte zich nog prima met wat leuk speelgoed in de duinen van Merzouga.

Steun ons!