Vick Versteijnen scheurt al dagen met een gescheurde motorkap door de Marokkaanse prairie. Met allerlei provisorische maatregelen wordt de geel-zwarte Iveco neus bijeen gehouden. Verdere problemen zijn er eigenlijk niet te melden. Dus zo erg is het nog niet. Het team van Versteijnen Truck Racing is dan ook super tevreden over het verloop van de week. “Maar het is pas klaar als we over de finish komen” aldus Versteijnen. De nummer één in het klassement is er op gebrand de eindoverwinning in de laatste etappe rond Merzouga zeker te stellen. In de voorlaatste etappe werd wederom gewonnen en de voorsprong in het klassement op nummer twee, Igor Bouwens, is comfortabel. Wat zou het toch prachtig zijn als Vick Versteijnen, navigator Teun van Dal en monteur André Van Der Sande de overwinning daadwerkelijk kunnen opeisen. Na de motorische pech aan het begin van de Dakar rally, kon het team wel een opkikker gebruiken.

Met De Rooy teammanager Henk van Leuven spraken we kort over het debuut van Anja van Loon in een De Rooy Iveco. Hij is erg tevreden. “Het is een taaie hoor en ze wil graag leren. Bovendien ook een prettig mens om mee om te gaan.” Ook vandaag presteerde Van Loon geweldig met een tweede dagklassering als beloning. Ze kwam hier om te leren en dat is gelukt. Buiten stevige leermomenten liet de snelle dame uit Eersel zien dat ze nu al goed overweg kan met de truck en indruk maakt op collega’s en volgers in de rally.

Steun ons!

Aad van Velsen staat bekend als één van de meest constante rijders in het veld. Dat bewijst de Stompwijker ook deze rally weer. Van Velsen Rallysport staat op een prachtige vierde positie in het klassement op slechts een kwartier van plek drie. Wie weet lukt het nog om dat gat te dichten, maar ook als dat niet lukt en dit de eindpositie wordt is het hechte team al meer dan tevreden. De Scania met startnummer 509 is een geweldige aankoop gebleken en blijkt een meer dan waardige opvolgers van de Ginaf waarmee Van Velsen jarenlang door de woestijn zoefde. Met zoon Michel als monteur en Marco Siemons als navigator wordt uitgekeken naar de laatste, afsluitende etappe rond Merzouga. Wij, als Rallytrucksmannetjes, mochten deze rally weer optrekken met Van Velsen Rallysport en daarvoor alvast grote dank!

Eimbert Timmermans en Belg Paul Verheyden vormen samen het EX Dakar team. Een heerlijke kwinkslag naar het roemruchte X Dakar team waar beide heren deel van uit maakten. Bovendien zijn de twee ervaren coureurs al jaren klaar met de Dakar rally. In de nadagen van hun racecarrières rijden ze samen in DAF rallytrucks die Timmermans zelf gebouwd heeft. Het plezier staat voorop, maar onderschat het fanatisme niet en talent verlies je nooit. Beide heren presteren prima in de subtop waarin de verschillen klein zijn. Wat ons betreft gaan deze heren nog jaren mooie nieuwe rallyverhalen verzamelen.

Ook vandaag ging het weer prima voor het RAL 6005 rallyteam van Maarten Steenbekkers. Deze man gun je gewoon een grote en loyale sponsor. Wij voorspellen dat de klasbakken uit dit vrij nieuwe team dan één van de nieuwe toppers worden waar deze mooie sport de komende jaren behoefte aan zal krijgen. Dus… sponsoren… Dat u het maar even weet.

Aart Schoones is net als Timmermans en Verheyden een oudgediende. In de duinen ging het vandaag perfect. Daar voelt de truck zich ook helemaal in zijn element. Op de vele honkebonk rallypaden is dat een ander verhaal. Ooit was de DAF een topper in het veld, maar nu door de technische ontwikkeling ingehaald. Volgens Schoones onverwoestbaar maar niet een truck die kan wedijveren met nieuwere trucks. De legendarische De Rooy truck zal niet misstaan in de Dakar Classic, dus wie weet…

Greenteam Panhuijzen is aan een constante en prima rally bezig. Met de standaard MAN 4×4 rallytruck zal je ze niet vooraan zien, maar op eigen wijze strijden zij hun strijd en stapelen zo avontuur op avontuur. De truck ziet er altijd piekfijn uit en superleuk om te zien dat de nieuwe lichting Panhuijzen zich meldt. De verslaving wordt zo te zien vakkundig en met liefde doorgegeven.

Het hele wagenpark van Hamer Rally Team, met de overduidelijke voorliefde voor het merk DAF, ziet er altijd indrukwekkend uit. De kleurstelling van trucks top en deze week laten de twee equipes van vader en zoon Jans bovendien zien dat ze uitstekend meedoen in de brede middenmoot. Jammer van de problemen die pa Fons ondervond met een gescheurde brandstoftank, maar daar stonden enkele mooie top tien noteringen tegenover. Zoon Lars laat vooral in de duinen zien potentie te hebben. Aangezien bij het rijden van dit soort rally’s ervaring een belangrijk element is, beloofd dit veel voor de toekomst.