Pascal schuifelt naar Tatra stoeltje

Deze had niemand zien aankomen. We dachten dat de jaarlijkse Dakar stoelendans allang voorbij was, maar niets bleek minder waar. Op het moment dat het kerststrotje van Mariah Carey eindelijk stokte, bleek in de bevrijdende stilte die volgde plots één stoeltje vrij te zijn gekomen. De Tsjechische Buggyra rijder Martin Soltys loopt de komende maanden rond met een gebroken schouder en het Tatra trouwe team meldde dat de nummer zes van de vorige Dakar rally zich uit de dans moest terugtrekken. Oude krijger Pascal de Baar schuifelde soepeltjes door en navigator Giso Verschoor schoof mee. 

Natuurlijk super triest voor Soltys dat hij zich zo last minute moest terugtrekken, maar wij juichen stiekem voor deze twist. Nu kunnen we ons verheugen op een De Baar die zich voorin het klassement kan laten zien.

Steun ons!

Hij zou eigenlijk van start gaan in een MAN rallytruck bij het assistentie team van Boucou-Compétition en in die hoedanigheid een snelle wegenwacht rol spelen voor rijders van South Racing. Dat had ook zeker fantastische verhalen opgeleverd, maar onze voorkeur gaat toch uit naar een rol in het klassement bij de trucks. Aan Daniël Stiblik om De Baar en Verschoor bij te staan als monteur van dienst.

We kennen De Baar als een mediagenieke Dakarverslaafde alleskunner die de afgelopen jaren voor het Riwald Dakarteam uitkwam. Hij hielp daar ook bij de ontwikkeling van de MKR Renault rallytrucks. Dat komt wellicht goed van pas in de Tatra truck waarin hij nu mag swingen. De Buggyra Tatra EVO3 komt vers uit de werkplaats gerold. Een nieuw ontworpen en ontwikkelde torpedo truck die voor het eerst en meteen serieus getest zal worden in de zwaarste rally ter wereld. Geen idee dus waartoe de truck in staat is, maar aangezien de basis overeen komt met de andere twee rallytrucks van Buggyra, mogen we best wat verwachten. Die andere twee trucks van het team betreft Tatra Phoenix frontstuur rallytrucks. Deze dansen al jaren mee in de top tien. Bijzonder bij de ontwikkeling van de EVO3 is dat er gebruik gemaakt is van AI. 

In een persbericht laat Pascal de Baar weten blij te zijn met deze dans… uh… kans: “Ik waardeer het dat Buggyra baas Martin Koloc me benaderd heeft. Tatra is al tientallen jaren een grote naam in Dakar en het is een eer om met zo’n uitzonderlijk voertuig als de nieuwe Tatra Buggyra EVO3 te mogen rijden. Ook al zal ik er pas vlak voor de start van het evenement kennis mee maken, geloof ik dat ik een aanwinst voor het team zal zijn.”